Tejszínes lazacos tészta - Így süsd a halat, hogy tökéletes legyen

Ez a tejszínes lazacos tészta nem éppen a klasszikus vasárnapi ebédek fogása, viszont tökéletes példája annak, hogyan lehet minimális munkával különleges ételt készíteni. A titok a lazac megfelelő átsütésében rejlik.
Tejszínes lazacos tészta
Tejszínes lazacos penne - egyszerű, mégis különleges fogás
Hozzávalók:
- 25 dkg durum tészta (pl. szélesmetélt)
- 20 dkg lazacfilé
- 200 ml tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint só, bors
- 50 g vaj a sütéshez
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
- A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
- Egy tűzhelyen és sütőben egyaránt használható edényben melegítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lazacot. A lazac mindkét oldalát süssük külön-külön 4-5 percig, majd egy konyhai fogó segítségével a széleit is pirítsuk át minden oldalon.
- Ha a lazac szépen megpirult, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20-30 percig - a lazac méretétől függően.
- Ha a lazac megsült, tegyük vissza a tűzhelyre és a megpuhult lazacot egy fakanál segítségével szaggassuk kisebb darabokra, majd öntsük fel a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a citrom reszelt héjával.
- A kifőtt tésztát keverjük össze a tejszínes lazaccal. Tálaláshoz szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Fotó: 123rf.com
Oldalak
