Tejszínes, fehérboros gombaleves – Egy étel, amiből tuti repetázni fogsz!
Gyors, mégis ízletes fogás ebédre vagy vacsorára a különleges ízvilág kedvelőinek.
Tejszínes, fehérboros gombaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2,5 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 0,5 l erőleves
- 3 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 kk majoránna
- késhegynyi szerecsendió
- petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított gombákat felszeleteljük, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával fűszerezzük, és lepirítjuk. Meghintjük liszttel, majd felöntjük előbb a borral, kicsit később az erőlevessel. Felforraljuk, és még további öt percig főzzük. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverjük, és ha szükséges, még fűszerezzük. Végül apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.