Tejfölös-kolbászos burgonyaleves
Ez a leves rendkívül tápláló és még finom is. A kolbászos burgonyaleves a tökéletes kezdése egy kiadós ebédnek.
Hozzávalók
- 25 dkg szalonna
- 1 kolbász
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tyúkhúsleves kocka
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- szerecsendió
- 60 dkg burgonya
- 1 pohár tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítés
A szalonnát felkockázzuk, egy lábosba tesszük és kisütjük. Mikor félig megsült, rátesszük a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Amikor a hagyma üveges, mehet bele a felkarikázott kolbász. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és felengedjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a fűszereket és a leveskockát is. Ha megfőtt a krumpli, a tejfölt kikeverjük a liszttel és ezt is hozzáöntjük.
Ha szereted az ilyen tápláló ételeket, akkor kóstold meg a rakott krumplit is!