Sült burgonya fokhagymás szósszal
A sült krumplinak nem muszáj unalmas ételnek maradnia, hiszen egy izgalmas szósszal bármikor feldobhatjuk.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál friss, apróra vágott fűszernövény (bazsalikom, majoránna)
- 3 evőkanál majonéz
- Só, bors ízlés szerint
- 1 doboz tejföl
- 2 evőkanál Tabasco szósz
Elkészítés
A megmosott krumplit karikázzuk fel, és adjuk hozzá a 3 gerezd fokhagymát, sózzuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 45 percig süssük. Az öntethez a tejfölt keverjük el a majonézzel, fűszernövényekkel, borssal, sóval, és a megmaradt két gerezd fokhagymával, majd végül a Tabasco szósszal.