Tejfölös gombaleves - Imádni fogod

Egy kellemes gombaleves mindig jól esik, hiszen laktató, különleges ízvilágú és nagyon finom. Mutatjuk, mi hogyan készítjük!
Hozzávalók
- 25 dkg csiperkegomba
- 4 dkg zsír
- 2 ek liszt
- 1 vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- fél csokor petrezselyem
- só, pirospaprika
Elkészítés
A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel és a zsiradékon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát és a csipet sót, majd kevergetve pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és hagyjuk, hogy így megpiruljon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsünk rá nagyjából 1 liter vizet. Tegyük vissza főni, és ha megpuhult a gomba, tejföllel és aprított petrezselyemmel ízesítsük. Hogy még laktatóbb legyen, nokedlit is szaggathatunk bele.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!