Tejfölös gomba: Akkor is imádni fogod, ha húsrajongó vagy
Gyors, laktató és finom.
Tejfölös gomba
Hozzávalók:
- 75 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek liszt
- só
- bors
- olaj
- friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha hosszabb lével, szaftosabb ételt szeretnénk, egy kis vizet is adhatunk hozzá. Ha a gomba megpuhult, nyakon öntjük a lisztből és tejfölből készített habarással, majd néhány percig együtt főzzük a gombával, a végén pedig ízlés szerint meghintjük apróra vágott, friss petrezselyemmel. Nokedlivel vagy tésztával az igazi, de rizzsel is nagyon finom.