Villámgyors, pofonegyszerű, olcsó, mégis tartalmas: Tavaszi zöldségleves gazdagon

Egy étel, aminek a vasárnapi menüben is ott a helye, és alig fél óra alatt elkészülhetsz vele.
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 db hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db póréhagyma
- 2 db zeller szára
- 2 db sárgarépa
- 2 db cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g friss bébispenót
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 liter csirkehús- vagy zöldségleves alaplé
- 1 tk só
- 1 tk bors
- reszelt parmezán
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
Melegítsük fel egy nagyobb edényben az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután jöhet hozzá a többi zöldség: elsőként a zúzott fokhagymagerezdek, a felkarikázott póréhagyma, az aprított zellerszár, valamint a karikákra vágott sárgarépa, végül pedig a borsó. Pirítsuk össze a zöldségeket, amikor pedig már kezdenek megpuhulni, öntsük fel az alaplével, és tegyük bele a friss, felaprított petrezselymet is, majd sózzuk, borsozzuk. Magas lángon főzzük tovább a levest, amikor pedig felforrt, közepes lángon főzzük további 20 percen át. Az utolsó 5 percben, amikor a zöldségek már szinte teljesen puhák, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, valamint a spenótleveleket is. Forrón, reszelt parmezánnal tálaljuk ezt az igazán ízletes, vitaminban gazdag levest.
További két tavaszias receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
This is a modal window.