Tavaszi spenótos spárgás pite baconnel megbolondítva - Ezt ki kell próbálnod!

A piacokra a jó idővel együtt a friss zöldségek is megérkeztek, valamint olyan szezonális finomságok, mint a spenót és a spárga. Ez a két zöldség lesz a krémes piténk alapja, amit baconnel bolondítunk meg.
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 4 tojás
- 2 tojás sárgája
- 3 dl tejszín
- 20 dkg füstölt bacon
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg zsenge spárga
- 30 dkg spenótlevél
- só, bors, szerencsendió
- 15 dkg cheddar sajt (elhagyható)
- 5 dkg vaj
Elkészítés
A piteformát vajazzuk ki, fektessük bele a leveles tésztát, nyomkodjuk le az aljára, majd a felesleget vágjuk le a forma szélénél. Egy nagy tálban keverjük el a tojásokat és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és pár csipet szerecsendiót is adjunk hozzá a keverékhez. A bacont vágjuk kockákra, majd kezdjük el pirítani egy serpenyőben. Ha elegendő zsiradék sült ki belőle, adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, majd pedig a spenótot. Fonnyasszuk össze az egészet. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez és alaposan vegyítsük el a hozzávalókat. Öntsük a leveles tésztánkra, a tetejét pedig rakjuk ki spárgával. Szórjuk meg sajttal, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: iquitsugar.com
Oldalak
