Egy régi kedvenc ebédre - Tárkonyos csirkeraguleves
Rengeteg zöldség és csirke - a végeredmény pedig az egyik legfinomabb leves.
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- 3 sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 25 dkg zöldborsó
- 1 fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk tárkony
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db csirke leveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- fél citrom leve
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét és a zöldségeket felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy lábosba olajat hevítünk, amiben megdinszteljük a hagymát és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, ezután hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Ha ez kész, jöhetnek a felkockázott zöldségek (a gomba kivételével) és a zöldborsó, amit körülbelül 5 percig dinsztelünk és az egészet sóval, borssal, valamint tárkonnyal fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ha a víz felforrt, beletesszük a leveskockát, majd hozzáadjuk a gombát is. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is megpuhul, ez körülbelül 10 perc. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, a petrezselymet és a citromlevet, és további 2-3 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.