Elképesztően csokoládés – Íme az eredeti brownie recept
Kívül ropogós, belül lágy – ilyen a tökéletes brownie, amit könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.
Eredeti brownie
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
Elkészítés:
Fontos tudni, hogy egy pofonegyszerű édességről van szó, melynek tökéletessége két ponton múlik: a minőségi alapanyagokon és a sütésen. Érdemes a lehető legjobb minőségű csokoládét használni, a vajat pedig nem helyettesíteni margarinnal, hiszen nem lesz ugyanolyan a végeredmény. Első lépésként olvasszuk fel a csokoládét egy tálban vízgőz felett a vajjal együtt, a masszát pedig keverjük csomómentesre. Ha ez elkészült, vegyük le a tűzről a keveréket és várjuk meg, amíg kihűl. A tojásokat verjük habosra a kimért cukorral, és adjuk hozzá a kihűlt csokis-vajas masszához. Lassan, folyamatosan kevergetve adagoljuk hozzá a lisztet is, és figyeljünk oda arra, hogy az eredmény csomómentes legyen. Készítsünk elő egy vajjal kikent tepsit, öntsük bele a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg a süteményt körülbelül 20 perc alatt. Bár a desszert teteje ilyenkor már elkezdhet repedezni, ne ijedjünk meg, hiszen a belseje ekkor még tökéletesen lágy és krémes – márpedig ennek a süteménynek ilyennek kell lennie. Tálaljuk még melegen, tetején vaníliafagylalttal, ami nagyszerűen illik ehhez a csokis csodához.