Tárkonyos csirkeraguleves - A családi ebéd sztárja
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A tárkonyt nem csak az ételek ízesítéséhez, de a gyógyászatban is előszeretettel használják. Fogfájásra például kifejezetten ezt ajánlják.
Hozzávalók
- fél kg filézett csirkemell
- fél kg zöldség keverék
- 3 húsleves kocka
- 1 teás kanál tárkony
- olaj
- 2 dl tejföl
Elkészítés
Olajon megpirítjuk a csirkemelleket, majd rátesszük a zöldségeket. Annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen csak ellepje. Hozzátesszük a fűszereket és a leveskockákat. Ha megfőtt a hús és a zöldségek, beletesszük tejfölt és a tárkonyt.
Melegen tálaljuk.
Készítsd el a zöldséges-tárkonyos májragut is!
Fotó: megfozlek.blogspot.com