Szilvás pite - Gyümölcsös varázslat
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A szilva egy remek őszi gyümölcs, így rengeteg ízletes ételt készíthetünk belőle ebben az évszakban.
Hozzávalók
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg cukor
- vaníliás cukor
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1/2 dl rum
- őrölt fahéj
- Porcukor
- 1/2 kg magozott szilva
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A puha vajjal és a porcukorral ugyanezt tesszük. Egyenként kikeverjük a tojások sárgáját, beletesszük a rumot, a sütőport és a lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ha simára kevertük, beletesszük a vajas keveréket is.
Kivajazunk és lisztezzük egy tepsit, majd beleöntjük a krémet. Ráhalmozzuk a szilvákat és a fahéjat, majd előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.