Szuperkönnyű zsemlegombóc - Egy utánozhatatlan köret
Unod már a szokványos köreteket? Akkor nyergelj át a zsemlegombócra, ami tökéletes alternatíva a krumplira vagy a rizsre. Vadashoz a legfinomabb – így készítsd el!
Hozzávalók
- 4 szikadtabb zsemle
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 fej hagyma
- ízlés szerint só, majoranna
- olaj
- friss petrezselyem
Elkészítés
A szikkadt zsemléket vágjuk kockákra, majd öntsük rá a tejet. Ezután jöhetnek a tojások: verjük őket habosra, majd öntsük hozzá a masszához, és hintsük meg liszttel. A hagymát egy kis olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a tejes zsemlés keverékhez, és sózzuk, szórjuk rá a majorannát, illetve az összevágott petrezselymet. A következő lépés, hogy a masszát jól összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Tegyük forrásban lévő vízbe őket, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.
Arra figyeljünk, hogy ha kivesszük a vízből, igyekezzünk ne egymásra halmozni őket – legyen helyük megszikkadni.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!