Szilvás muffin - Őszi különlegesség
A szilva remek C-vitaminforrás és rengeteg ásványi anyag van benne. Nagy szerencsénkre elkészítés közben nem távozik belőle az összes pozitív hatású anyag.
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott szilva
- 15 dkg barna cukor
- 2 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,6 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat megolvasztom, a tojást összekeverem a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tejjel, majd mehet bele a fahéj, a liszt és a sütőpor. A szilvát összevágom, majd beleforgatom a tésztába. A muffin sütő mélyedéseibe bele teszem a papírokat, majd belekanalazom a tésztát. Majdnem peremig teltek, de nem baj, nem fognak nagyon megduzzadni. A 180 fokra előmelegített sütőbe teszem körülbelül 15-20 percre.