Régimódi szilvás-diós kevert sütemény tortaformában sütve
A szilva zamatossá, a dió pedig ropogóssá teszi a tésztát, így a hozzávalók szokatlan párosításával egy tökéletes házi süteményt varázsolhatunk az asztalra.
Szilvás-diós kevert sütemény
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg puha barna cukor
- 5 nagy tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 45 dkg szilva kimagozva és összevágva
- 17 dkg dió
- 5 dkg étcsokoládé-pehey
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz és bélelj ki egy tortaformát. A vajat keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat és hozzájuk egy kis lisztet, hogyne csomósodjon össze. Keverd össze a lisztet a kakaóval, majd add a masszához a szilvával, a dióval és a csokidarabokkal együtt. Kanalazd a masszát az előkészített formába, és süsd 2 óráig vagy tűpróbáig. Ha barnulni kezd a teteje, tegyél rá sütőpapírt, úgy süsd tovább.