Szezámmagos pogácsa - Recept
A hazai sajtos vagy tepertős pogácsán kívül még rengeteg másfajta is létezik. Ilyen például ez az olasz süti is.
Hozzávalók
- 60 g mazsola
- 125 ml brandy
- 150 g liszt
- 150 g kukoricaliszt vagy keményítő
- 140 g cukor
- 1 tk sütőpor
- csipetnyi őrölt fahéj
- csipetnyi só
- 2 ek olívaolaj
- 150 g lágy vaj
- 125 g szezámmag, megpirítva
- 125 ml víz
Elkészítés
A mazsolát 15 percig áztassuk a brandyben, majd csöpögtessük le és egy papírtörlőn szárítsuk meg. Egy tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Keverjük bele az olajat, a vajat, a szezámmagot és a mazsolát. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy sima tésztát tudjunk belőle gyúrni. A tésztából sodorjunk egy 2,5 cm átmérőjű hengert, majd csomagoljuk folpackba, és 30 percre tegyük hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki két sütőlemezt, majd a tésztát vágjuk 1 cm-es darabokra. 2,5 cm-re egymástól rakjuk az előkészített sütőlemezekre. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Ha kész, akkor rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!