Szabó Zsófi Sarka Katáéknál szokott enni
A Jóban Rosszban sztárja fontosnak tartja, hogy az ételek egészséges hozzávalókból készüljenek, ennek ellenére nem finnyás. Véleménye szerint, ő egy igazi mindenevő, aki a nem csupán salátán él.
Milyen gyakran szoktál főzni?
Zsófi: Én egy 23 éves lány vagyok, aki reggel hattól este tízig úton van, úgyhogy a főzés nem az erősségem. Azonban nem azért mert nincs hozzá affinitásom, hanem mert nem fér bele az időmbe. Ha van egy szombat délutánom, amikor több a szabadidőm, akkor nagyon szeretek kísérletezgetni, meg főzni. Azt gondolom, hogy a saját főztünk a legfinomabb. Ha azonban nekiállok főzni, akkor mindig finom lesz a kaja.
Van kedvenc ételed?
Zsófi: Mindenevő vagyok. A főzeléket sokszor megkívánom, de nem szoktam készíteni. Azt vagy anyukámnál, vagy kifőzdékben szoktam enni. A túrós csuszát és társait is nagyon szeretem. Az effajta ételeknél odafigyelek az egészséges elkészítésre, így az ilyenekhez tönkölylisztet illetve növényi édesítőszert, agavé szirupot használok. Ezeken kívül nagyon szeretem a tonhalas tésztát is.
Van olyan étterem ahova rendszeresen jársz?
Zsófi: Vannak megszokott helyeim, mint például Sarka Katáék étterme. Amikor meglátogatom őket, akkor vagy előtte, vagy utána beülök hozzájuk enni. A római parton is van egy étterem, amit nagyon szeretek. Ennek ellenére nem vagyok nagy étteremjáró. Általában munkával telik az egész napom, így étterembe sincs időm menni, ezért inkább délben, ebédszünetben szoktam főtt kaját enni. Reggel meg este pedig hideget.
Barátokkal szoktál főzni?
Zsófi: Nem, sajnos. Olyankor inkább beszélgetünk, lovagolunk.
Szabó Zsófi szombaton a FEM3 Kétszersült műsorában fogja elkészíteni kedvenc receptjeit!
(Január 28., 17:10)