Sütőtökkrémleves: Búcsúzz a novembertől az ősz kedvenc ízével!
Vajban pirított kenyérkockával mennyei eledel.
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 80 dkg sütőtök
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- só
- fehérbors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a vajon. Hozzáadjuk a sütőtököt, majd sózzuk és borsozzuk. Beledobjuk a negyedekbe vágott, héjától megfosztott paradicsomot is, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sütőtököt. Fedő alatt körülbelül fél órát főzzük. Ha a sütőtök megpuhult, összeturmixoljuk, közben adagonként hozzáöntjük a tejszínt. Ezután néhány percig összeforraljuk a levest, majd reszelt sajttal, tökmaggal és vajban pirított kenyérkockával tálaljuk.