Zöldséges nuggets: Egy egyszerűen elkészíthető húsmentes falat
Vendégvárónak is jó ötlet.
Zöldséges nuggets
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- ½ fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- ½ tk vöröshagyma
- 1 tk sót
- ½ tk bors
- 205 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt sárgarépát felaprítjuk a rózsáira szedett karfiollal és brokkolival. Hozzáadjuk a fokhagymát, a tojást, a hagymát, a sót és a borsot is, majd beleszórjuk a zsemlemorzsát. Ha alaposan összekevertük, kis adagolókanállal kiveszünk belőle, a gombócot lepénnyé lapítjuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és kevés olajon serpenyőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A zöldséges nuggetset sütőben is elkészíthetjük: sütőpapíron, 200 fokon kb. 25 perc alatt megsül, ám félidőben ne felejtsük el megfordítani a lepénykéket! Önmagában és kedvenc mártogatósunkkal is mennyei falat.
Nézd csak, milyen egyszerű elkészíteni!