Sütőben sült rizottó paradicsommal és sajttal - 30 perc alatt kész is a vacsora!
Sokaknak a rizottóról csak a hagyományos, gombás-borsós változat ugrik be. Ma hoztam egy olyan receptet, amelyben a paradicsom savanykás ízét a sült paprika fűszeres édessége egészíti ki tökéletesen. Gyorsan kész és nem kerül sokba!
Sütőben sült paradicsomos rizottó
Hozzávalók:
- 1 ek. olaj
- 1 fej vöröhagyma apróra vágva
- 30 dkg rizs
- 500 ml zöldségleves-alaplé
- 1 doboz hámozott konzerv paradicsom
- 200 g sült paprika
- 1 dl fehérbor/alaplé
- friss petrezselyem felaprítva
- parmezán vagy más kemény sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy magasabb falú, sütőben is használható serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a rizst és ezt is pirítsuk pár percig. Öntsük hozzá a bort és folyamatosan kevergetve várjuk meg, míg a rizs felszívja. Ha kész, mehet bele a paradicsom, a feldarabolt paprika és az alaplé 4/5-e.
Takarjuk le alufóliával és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Ha a rizs megpuhult és szinte krémes, keverjük hozzá a maradék alaplét, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel és reszeljük rá a sajtot.
Még több villámgyors fogásért kattints a következő oldalra!