Oreós sajttorta, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod

Néhány perc alatt összeállíthatod a mennyei édességet.
Oreós sajttorta
Hozzávalók (6 szelethez):
- 36 db oreós keksz
- 5 ek olvasztott vaj
- 905 g krémsajt
- 75 g cukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 240 ml meleg tej
- 8 g zselatin
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A kekszeket egyesével szétszedjük: az egyik tálba mennek a kekszkorongok, a másikba a töltelék. A kekszet egy műanyag zacskóban morzsásra törjük, majd 50 grammnyit félreteszünk belőle. A többit az olvasztott vajjal addig keverjük, míg az egész nedves homok állagú nem lesz. Ezután egyenletes rétegben belenyomogatjuk egy 23 centis sütőforma aljába, majd félretesszük. A töltelékhez egy edényben alacsony hőfokon csomómentesre dolgozzuk a krémsajtot, a cukrot, a kekszkrémet és a vanília kivonatot. Ezután a meleg tejben egyenletesen elkevert zselatint is hozzáadjuk, majd egy-két rottyanás után levesszük a tölteléket a tűzről. A krémet eloszlatjuk a kekszes alapon, egyenletesre simítjuk a tetejét, majd rászitáljuk a korábban félretett kekszport. Négy óra hűtés után vághatjuk, kínálhatjuk önmagában vagy valamilyen szezonális gyümölccsel.
Az elkészítésben segítségedre lehet ez a videó:
További sütés nélküli édességekért lapozz a következő oldalra!
Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty; Fotó: Tasty.co; Leadfotó: 123rf.com
Oldalak
