Ennél egyszerűbb és gyorsabb édesség nem létezik: Sütés nélküli citromtorta
Elronthatatlan sütemény pár hozzávalóból.
Citromtorta sütés nélkül
Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 2,5 dl habtejszín
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tejföl
- 2 db citrom
- 30 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 dkg zselatin
Elkészítés:
Első lépésként a kekszet összetörjük - a legegyszerűbb, ha egy zacskóba tesszük, és egy klopfolóval apró darabokra zúzzuk. Ezután összekeverjük az olvasztott vajjal, az így elkészült tésztát pedig egy tortaforma aljába nyomkodjuk. A krémhez a habtejszínt összekeverjük a porcukorral, a joghurtot pedig a tejföllel és a mascarponéval egy külön edényben habosra verjük, és elkeverjük a citromok lereszelt héjával, majd összeforgatjuk a cukros tejszínnel. A zselatint feloldjuk a kifacsart citromok levében, és 2-3 evőkanálnyi krémmel összekeverjük, majd habverő segítségével a maradék krémmel elvegyítjük. A tészta tetejére öntjük a krémet, és az egész tortát néhány órára a hűtőbe tesszük lefedve, hogy megdermedjen. Tálalás előtt citromgerezdekkel díszítjük.