Sült paradicsom-krémleves sajtos krutonnal - Recept
A sült paradicsom-krémleves egy különleges és pikáns étel, ha már unjuk a hagyományos paradicsomlevest és szeretnénk valami újat kipróbálni.
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss rozmaring
- 1 dl olívaolaj
- frissen őrölt bors
- 1 liter zöldségleves
- 4 szelet barna kenyér
- 10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk és kiszedjük a csumájukat. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és vágott felükkel lefelé rápakoljuk a paradicsomszeleteket. A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és a rozmaringgal együtt a paradicsomok tetejére szórjuk. Az olívaolajjal meglocsoljuk, picit sózzuk és borsozzuk, majd 180 ℃ -os sütőben, körülbelül egy óráig sütjük. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadjuk a zöldséglevest és még egyszer meghintjük egy pici sóval és borssal. Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a krutont. A kenyeret megpirítjuk, majd a héja nélkül felkockázzuk és összeforgatjuk a reszelt parmezánnal. A levest az elkészült krutonnal együtt tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!