Sült makaróni – egy olcsó, laktató és fenséges ebéd lustáknak
Jó választás, ha nincs sok időd, és amúgy is a mindened a tészta.
Sült makaróni
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 3 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajból, a tejfölből és a tojásból egy masszát készítünk, ha túl hígnak találjuk, liszttel sűríthetjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezután belekeverjük a reszelt sajtot is. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tésztát és ráöntjük a masszát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg megbarnul a teteje.