Sült libacomb

A hagyomány szerint a fiatal libát megtisztítják, kibelezik, besózzák és meghintik friss majorannával, kívül-belül. Befűtik a kemencét, és lehetőleg nagy cserép- vagy öntöttvas tepsiben szép pirosra, ropogósra sütik. Ha elkészült, feldarabolják. A mellcsontjáról óvatosan lefejtik a húst, és szemügyre veszik a csontot, hogy megjósolják belőle, milyen lesz a tél. Ha barna volt, esős, ha fehér akkor havas telet vártak.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 db libacomb
  • 2 db alma
  • 2 hagyma
  • só, bors, majoránna

Elkészítés

A libacombokat mossuk, és szükség esetén tisztítsuk meg. Töröljük szárazra, és fűszerezzük sóval, borssal és majorannával. Az almák magházát vágjuk ki, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk mindet negyedekre. Egy megfelelő méretű tepsi alján helyezzük el a combokat (bőrös oldallal lefele), majd köréjük rendezzük el a hagyma és alma darabokat. Öntsünk kevés vizet a tepsi aljára. 170 fokos sütőben lefedve addig sütjük a combokat, amíg teljesen megpuhulnak. Az utolsó fél órára fordítsuk a combokat bőrös oldallal felfelé, és fedő nélkül pirítsuk meg a bőrt (közben néhányszor locsolgassuk). Tálalás előtt a pecsenyeléről kanalazzuk le a zsírt. A maradék pecsenyelevet szűrjük át, az alma és hagymadarabokat passzírozzuk szitán hozzá, majd az egészet forraljuk be (esetleg be is sűríthető). Tálaljuk a libacombokat az almás-hagymás pecsenyelével és tetszés szerinti passzoló körettel.

Kóstold meg a Márton napi libaaprólék levest is!

Fotó: lust-auf-duesseldorf.de

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A 35 éves hollywoodi sztár mindig kitesz magáért, ha a vörös szőnyegre lép, ez pedig most sem volt másképp, így nem csoda, hogy minden tekintetet magára vonzott.
Lifestyle
Népszerű programban rejtőzött el az egyik vírus, és sajnos képtelenség eltávolítani, újra kell telepíteni a Windowst miatta.
Egészség
Talán még nem hallottál erről a "trükkről", pedig a szakértők szerint állítólag egy kis só a nyelv alá téve segíthet a jobb alvásban.
Sztárok
Rengeteg pletykára éhes ember kezdi el kibeszélni a sztárok életét az interneten. Kulcsár Edináról most egy egészen különleges látott napvilágot.
Home&Design
A csempe évtizedek óta a konyhák és fürdőszobák alapvető eleme, de most egy váratlan megoldás forradalmasítja az enteriőrt. Ha azt hitted, hogy a csempe már nem tud újat mutatni, itt az ideje...
Lifestyle
Nemcsak gyomor, hanem acélidegek is kellenek ahhoz, hogy valaki hullaházban dolgozzon. Sokszor viszont a patológusok is találkoznak kísérteties esetekkel.