Könnyed hétindító – sült lazacfilé rukkola salátával
Gyors, könnyű és egészséges halas különlegesség, akár a hétköznapokra is.
Sült lazacfilé rukkola salátával
Hozzávalók:
- 30 dkg lazac
- 15 dkg rukkola
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 2 ek vaj
- só
- bors
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
A lazacot bepácoljuk a citrom levével, a sóval és a borssal, és fél órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a salátát: az alaposan megmosott és lecsöpögtetett rukkolát egy tálba tesszük, majd összekeverjük a félbe vágott koktélparadicsomokkal. Az öntethez egy kis tálkába teszünk olívaolajat, egy pici sót, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A halat néhány perc alatt vajon megsütjük, majd a salátával és az öntettel együtt tálaljuk.