Diós-medvehagymás pestós tészta – isteni ebéd percek alatt
Vigyázz! A medvehagyma összetéveszthető a súlyos, akár halálos mérgezést is okozó gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel!
Minden ételhez kitűnő
Tudtad-e, hogy a medvehagyma azért medvehagyma, mert a macik is szeretik? Ezt a valóban nagyon különleges, a gyomorra és a bélrendszerre kedvezően ható, természetes vérnyomáscsökkentő, vese- és vértisztító növényt rendkívül változatosan felhasználhatjuk a konyhában: tehetjük szendvicsre, rizses ételekbe dobhatjuk, húsos fogásokhoz kíbálhatjuk, belesüthetjük a pogácsába vagy a kalácsba, készíthetünk belőle tócsnit, de főzhetünk belőle akár levest is. Vagy éppen ezt az isteni pestós tésztát, mutatjuk a receptet.
Diós-medvehagymás pestós tészta
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék dió
- 1 dl olívaolaj
- parmezán sajt
- só
- bors
Elkészítés:
Az alaposan megmosott, szárazra törölt, felaprított medvehagymát sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd csorgatunk rá annyi olajat, amennyi egy kissé megkönnyíti a turmixolást. Ha botmixerrel pépesítettük, hozzákeverjük a serpenyőben néhány perc alatt megpirított és durvára tört diót. Ezután csak hozzáadjuk a maradék olajat és összeforgatjuk a reszelt parmezánnal.