Sült lazac zöldségágyon
Próbáljunk az egészséges életmódra törekedni, és ennek elengedhetetlen feltétele a kifogástalan étkezés. A fehérjében dús lazac és a vitaminban gazdag zöldségek átmennek még a legszigorúbb előírásokon is.
Hozzávalók
- 4 szelet lazacfilé
- 1 citrom
- 25 dkg sárgarépa
- 1 szál szárzeller
- 1 szál póréhagyma
- fél csokor finomra vágott kapor
- 1,5 dl fehérbor
- szendvicskenyér
Elkészítés
A halat mossuk meg, szárítsuk le, locsoljuk meg egy fél citrom levével, majd ízesítsük sóval és borssal. A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk vékony csíkokra, és keverjük őket össze. Terítsünk ki 4 darab vastagabb alufóliát, és tegyünk mindegyik közepére 1-1 adag zöldséget. A zöldségekre fektessünk rá haldarabokat, és hajtsuk fel a fólia széleit. Locsoljuk meg borral az alufólia tartalmát, majd fedjük le a tetejét, és a grillrácsra téve süssük 10-12 percig. Pirított szendvicskenyérrel, citromkarikákkal, tálra szedve tálaljuk.
Készíts egy pikáns vacsorát: citromos-gyömbéres lazac brokkolival.