Tojás minden mennyiségben – Stefánia szelet, egy kiváló húsvéti recept

Egyszerű, laktató és gyors – kell ennél több?
Stefánia szelet
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- olaj
- pirospaprika
- só, bors
- 4 db főtt tojás a töltéshez
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A zsemléket vízbe áztatjuk, az apróra vágott vöröshagymát pedig egy kevés olajon megdinszteljük. A darált húst egy tálba tesszük, ráütjük a nyers tojásokat, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A zsemléket jól kinyomkodjuk, és ezt is a húshoz adjuk, valamint az olajon megfonnyasztott hagymát, és a zúzott fokhagyma gerezdeket is, majd az egészet jól összedolgozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a massza egy részéből körülbelül 10-15 centiméteres csíkot formázunk, amire rátesszük a keményre főtt, megtisztított tojásokat, majd egy következő réteg hússal lefedjük a tetejét, és jól betakarjuk vele a tojásokat. Előmelegített sütőben 190-200 fokon egy órán át sütjük fóliával letakarva, a 60 perc elteltével pedig levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a hús tetejét a kifolyt szafttal, és további fél órát sütjük, hogy szépen megpiruljon.
További két húsvéti receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.