Spenótos ricottás táska - Pont olyan, mint a pékségekben
A gyerek folyamatosan sír a péksüteményeknél, hogy olyat enne másnap reggelire? Ne tömjük őket tartósítószerrel és adalékanyaggal, hanem süssünk nekik magunk ilyen finomságot, hiszen a konyhában pikk-pakk el lehet készíteni!
Hozzávalók (14 darabhoz)
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 dl tej
- só
- 1 tojás a kenéshez
- szezámmag és lenmag a szóráshoz
A töltelékhez
- 20 dkg ricotta
- 20 dkg spenót
- só, bors
Elkészítés
A tészta alapanyagait tálba öntjük, majd összegyúrjuk. Egy keményebb tésztát kell kapnunk. Pihentessük a hűtőben 1 órát. A spenótleveleket lobogó vízbe tesszük és 2 perc alatt megfőzzük. Kinyomkodjuk belőle a vizet. A kihűlt levelekhez hozzákeverjük a ricottát és ízesítsük sóval, borssal. A tésztát kivesszük a hűtőből és 2 cm vastagra nyújtjuk. Töltsük meg a spenótos ricottával, majd összecsipkedve zárjuk le a széleit. Kenjük meg a tetejét tojással, szórjuk meg a pirított szezámmaggal és lenmaggal. 190 fokos sütőben 20 perc alatt elkészül. Uzsira, reggelire is kiváló, ráadásul az előkészített batyuk a fagyasztóban akár egy hónapig is elállnak, így minden reggel friss sütit csomagolhatunk a gyermeknek.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!