Egy finomság, amit még biztos nem próbáltál: Spenótos csirkemell

Alacsony kalóriatartalom, villámgyors elkészítés és pénztárcakímélő alapanyagok – kell ennél több?
Spenótos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 25 dkg spenót
- 0,5 dl száraz fehérbor (elhagyható)
- 2 dl szárnyasalaplé
- 2 ek tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél ek liszt
- fél citrom
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet forró olajban oldalanként 4-4 percig sütjük, és ízlés szerint fűszerezzük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, csomómentesre keverjük a liszttel, majd felöntjük a borral és az alaplével. Visszatesszük a húst, és alacsony lángon 15 percig főzzük. A spenótot a felszeletelt citrommal kevés vízben 2-3 percig pároljuk, végül felöntjük a tejszínnel, és forrás után krémesre turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a hús tetejére kanalazzuk a spenótot, és rizzsel kínáljuk.
További két spenótos ételért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
