Sörös pulykamell - Recept
A magyarok főzési szokásait tekintve a mai napig a pörköltek, a főzelékek, a rántott ételek és a sült krumpli szerepelnek az élen, így ez a sörös pulykamell is elnyeri mindenki tetszését.
Hozzávalók
- 1 kg pulykamell csíkokra vágva
- 4 dl sör
- 3 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1 szál rozmaring apróra vágva
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 mokkáskanál só
- 1 csapott kávéskanál bors
- só
- 1 l olaj
Elkészítés
A pulykamellen kívül az összes hozzávalót gépi habverővel simára keverjük. A pulykamellet besózzuk, lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a tésztába és forró olajban barnára sütjük. Papíron lecsepegtetjük, majd salátával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!