Ezt a sonkás-sajtos gofrit próbáld ki, ha már unod az édes verziót
Pofonegyszerű, gyors és még olcsó is.
Sonkás-sajtos gofri
Hozzávalók:
- 1 1/2 bögre liszt
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál cukor
- 1/4 teáskanál só
- 1 1/2 bögre tej
- 1 nagy tojás enyhén felverve
- 4 evőkanál sótlan vaj megolvasztva
- 10 dkg vékonyra vágott sonka
- 1 bögre reszelt trappista
Elkészítés:
1. Kapcsold be a gofrisütőt, had melegedjen, amíg összerakod a tésztát. Először a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót keverd el egy nagy edényben. Majd jöhet a tej, a tojás és a vaj összekeverése. Ezt apránként adagold a lisztes keverékhez mindaddig, míg lágy, egy állagú tésztát nem kapsz. Végül add hozzá a sonkát és a sajtot.
2. Olajozd be picit a gofrisütőt, majd egyenletesen oszlass el benne kb. 3/4 bögre tésztát. Süsd addig, míg a gofri arany színt nem kap, ez általában 8-10 percet vesz igénybe (de persze a sütő erőssége is sokat befolyásol ezért figyeld, nehogy odakapjon). Edd, amíg meleg és variáld különböző feltétekkel. Fogyaszthatod friss zöldséggel, túróval vagy kipróbálhatod magában is, mindenhogy ízletes finomság.