A legjobb spagetti pite, ha finom és olcsó megoldásra vágysz

Pénztárcabarát recept a zsúfolt hétköznapokra.
Spagetti pite:
Hozzávalók:
- 1 csomag nyers spagetti
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 8 nagy tojás
- 1/2 bögre tej
- 3/4 bögre apróra vágott bacon szalonna
- 3 vékonyra szeletelt zöldhagyma (csak a zöld részek)
- Só és bors ízlés szerint
- 1/4 csésze apróra vágott parmezán sajt
- 1/4 csésze reszelt trappista (megszórni a tetejét)
Olcsó és finom spagetti pite
Elkészítés
1. Forralj sós vizet egy lábosban, majd ha felforrt add hozzá a spagettit és főzd a csomagolási utasítások szerint gyakran kevergetve, amíg al dente nem lesz (vagyis amíg haraphatóvá válik, mondhatni félkész állapotig). Szűrd le a tésztát majd hideg vízzel alaposan öblítsd le.
2. Melegítsd elő a sütőt 200°-ra. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, a szalonnát, a zöldhagymát, a borsot és a parmezánt. Ezután pedig mehet bele a spagetti is. Töltsd át a keveréket egy kivajazott tepsibe és egyenletesen terítsd szét benne. Ezt takard le alufóliával és süsd 15-20 percig. Végül vedd le róla a fóliát, a tetejét szórd meg a trappistával és hagyd még kb. 10 percig, hogy szép aranybarnára piruljon. Ha szükséges, ehhez picit vedd feljebb a hőfokot.