Sonkába tekert szűzérme - Recept

Ezzel a különleges fogással biztos, hogy le tudjuk venni a lábáról az egész családot! Mutatjuk a sonkába tekert szűzérme receptjét!
Hozzávalók
- 60 dkg sertés szűzpecsenye
- 4 szelet füstölt sonka
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl balzsamecet
- zsályalevél
- só, őrölt bors
Elkészítés
A szűzpecsenyét mossuk meg, majd vágjuk 4 egyenlő darabra. Dörzsöljük be alaposan sóval és borssal. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd ebbe tegyük bele a húsokat. Pirítsuk meg pár perc alatt, ezt követően pedig tegyük át egy tepsibe és 200 fokon süssük körülbelül 15 percig. A sonkaszeletekre tegyük rá a zsályaleveleket, majd a megsült húsokat fektessük rá. Tekerjük fel és egy hústűvel vagy fogvájóval rögzítsük. A serpenyőben pár perc alatt süssük meg a tekercseket, közben pedig öntsük alá a balzsemecetet. Ha utóbbi szirupossá vált, elkészült a szűzérme és rizzsel tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: porkcdn.com
Oldalak

This is a modal window.