Gluténmentes somlói galuska házilag: ennek lehetetlen ellenállni
Ebben az édességben az a legjobb, hogy simán egy dobozban bárhová magunkkal vihetjük. Tökéletes délutáni nasi a munkahelyen, iskolában vagy otthon a pihenés mellé. Ezúttal gluténmentes változatot hoztunk, már mutatjuk is a receptet.
Hozzávalók (4 személyre)
A piskótához
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 5 ek kukoricaliszt
- fél cs sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
A vaníliakrémhez
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- fél l tej
- 3 ek cukor
A csokoládéöntethez
- 1 tojás
- 3 ek cukor
- 1 ek rizsliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 tk rumaroma
A tetejére
- 5 dkg darált dió
- tejszínhab
Elkészítés
A piskóta
A tészta hozzávalóit a kakaón kívül összedolgozzuk, majd felét egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe tesszük. A másik részéhez hozzákeverjük a kakaóport és ezt a piskótát is a tepsibe tesszük. 200 fokon 15 percig sütjük.
A vaníliakrém és csokiöntet
A vaníliás pudingport a cukros tejben felfőzzük, majd félretesszük és hagyjuk hűlni. A csokiöntethez a tojást, a kakaót, a cukrot és a rizslisztet a tej fokozatos adagolásával simára keverjük (először csak keveset adjunk hozzá). Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük (ne legyen túl sűrű). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint és a rumot, összedolgozzuk és ezt is hagyjuk kihűlni.
Összeállítás, tálalás
Egy tányérra vagy kehelybe teszünk negyed kakaós piskótát, negyed vanília pudingot, negyed vaníliás piskótát és a tetejét meglocsoljuk a csokiöntettel. Utolsó lépésként jöhet rá a tejszínhab ízlés szerint, és megszórhatjuk darált dióval, úgy az igazi.
Kíváncsi vagy, hogy tudsz csokis profiterolt készíteni házilag? Akkor kattints a következő oldalra és mutatunk egy egyszerű receptet!