Sertéskaraj hentes módra - Magyaros ízek a tányérodra

Kedveled a magyaros ízeket? A családod is? Akkor lepd meg őket egy isteni sertéskarajjal hentes módra elkészítve! Nem kell megijedni, egyáltalán nem bonyolult, máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 50 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 15 dkg csemegeuborka
- 15 dkg sonka
- 7 dkg szalonna
- 4 ek olaj
- 1 mk paradicsompüré
- 1 kk liszt
- fél csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
A gyulaszál csíkokra vágott szalonnát egy kis olajon süssük ki egy serpenyőben. Ezt követően tegyük rá a szintén felcsíkozott sonkát, majd az uborkát, végül pedig a paradicsompürét. Sóval, borssal ízesítsük. Pár perc múlva hintsük meg egy kis liszttel, majd ha kissé megpirult, öntsük rá az uborka levét. Ha nagyjából elfőtt a lé és besűrűsödött, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel. Közben a húst klopfoljuk ki, sózzuk meg és olajon süssük meg pár perc alatt. A húst a raguval együtt tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: cookinginsens.wordpress.com
Oldalak
