Sertéskaraj Dubarry módra - A legfinomabb karfiolos húsétel
A legfinomabb karfiolos főétel kétségtelenül a Dubbary módra elkészített verzió. Máris mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
- 4 nagyobb szelet sertéskaraj
- 1 fej karfiol
- 10 dkg bacon
- 2 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- ételízesítő
Elkészítés
A húst kissé klopfoljuk ki, szórjuk meg az ételízesítővel, hagyjuk egy kicsit pácolódni, majd forró oldajban süssük ki. Egy tűzálló táj aljára öntsünk egy kis olajat, erre tegyük rá a hússzeleteket. A karfiolt bontsuk rózsáira, majd aprítsuk fel és szórjuk a hús tetejére. Hintsük meg egy kis ételízesítővel, majd tegyük rá a felcsíkozott bacont. Öntsük alá a fehérbort, a tetejét pedig fedjük be tejföllel. Sütőben süssük addig, amíg a karfiol meg nem puhul. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!