Csirkés saslik recept sütőben - Finomságok pálcikára húzva
Ez a saslik recept igazi magyaros ízekkel van tele, mi nem tudunk neki ellenállni. Ráadásul elkészíteni is pofonegyszerű, és még dizájnos is.
Hozzávalók (4 személyre)
(A zöldségek természetesen ízlés szerint variálhatók.)
- 60 dkg csirkemell
- 1 szál csípős parasztkolbász
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 fej vöröshagyma (lehet lila is)
- 2 db paprika
- szárnyas fűszerkeverék
- fűszerezés ízlés szerint: bors, ételízesítő, só
Elkészítés
A cukkinit, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a többi alapanyagot pedig felkockázzuk. A csirkét fűszerezzük. A hozzávalókat felváltva felhúzzuk a pálcikára. Az egészet meghintjük a szárnyas fűszerkeverékkel, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára (pirosra sütjük).
Lapozz, a következő oldalon a legfinomabb paprikás csirke és az éttermeket lepipáló cordon bleu receptje vár!