Sárgaborsó krémleves - Recept

Bővítsük krémleveseink sorát egy finom sárgaborsóból készült étellel! Íme egy szuper recept, ha még nem tudod, mit főzz a következő napokban.
Hozzávalók
- 30 dkg sárgaborsó
- 15 dkg főtt füstölt hús
- 8 dl alaplé
- 1 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
Elkészítés
Áztassuk be a sárgaborsót, majd egy órán keresztül hagyjuk, hadd duzzadjon. Ezután öblítsük le és az alaplével kezdjük el főzni. Később adjunk hozzá 3-4 dl vizet. Így főzzük körülbelül 40 percig. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Forró olajon barnítsuk meg a lisztet, és tegyük rá a vöröshagymát, később pedig a fokhagymát. Ezt a hagymás keveréket adjuk hozzá a leveshez. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről, turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt és egy rövid időre tegyük vissza főni. A legvégén kockázzuk a levesbe a füstölt húst.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: lauramakes.wordpress.com
Oldalak

This is a modal window.