Sajtos-sonkás palacsinta 20 perc alatt - életed legjobb döntése lesz, ha elkészíted

Reggelire és ebédre is kiváló választás.
Sajtos-sonkás palacsinta
Hozzávalók:
- 200 ml tej
- 100 g liszt
- 80 g füstölt sonka
- 80 g reszelt sajt
- 30 g vaj
- 1 db tojás
- 1 marék metélőhagyma
- olaj
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A lisztet és egy csipet sót egy tálba rakjuk, egy külön edényben pedig elkeverjük a tojást, a tejet és az olajat, majd fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük a masszát – addig keverjük az egészet, amíg egy teljesen sima állagú tésztát nem kapunk. Egy kevés olajat öntünk a tapadásmentes serpenyőbe, és alacsony lángon kisütjük a palacsintatésztát, amíg el nem fogy. A tölteléket és a vajat elosztjuk annyi felé, hogy mindegyik lepénybe jusson bőven: a palacsinta egyik felére kenünk egy kevés vajat, megszórjuk a felkockázott sonkával és a reszelt sajttal, valamint kevés őrölt borssal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét a töltelékre, végül még egyszer félbehajtjuk az egészet, és a metélőhagymával megszórva tálaljuk.