Sajtos rúd

A sajtos rúd az egyik legfinomabb pékárú, azonban néha érdemes otthon is elkészíteni, hiszen az biztosan még ízletesebb a boltinál.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1/2 kg disznózsír
- 3 dkg élesztő tejben futtatva
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- só
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt reszelve
Elkészítés
A hozzávalókat a kétféle sajt keverékének a felével jól összegyúrjuk, utána 3/4 órára betesszük a hűtőbe pihenni. Az idő eltelte után egy lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy egész tojással megkenjük a kinyújtott lapot. Ezután kis rudakra szeleteljük és a maradék sajt keverékével megszórjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kell sütni. A tepsit nem kell zsírral kikenni, mert a tésztában van elegendő!
Fotók: zastavki.com
Oldalak

This is a modal window.