Sajtos padlizsán - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Eleged van a húsból és a krumpliból, vagy csak egy zöldséges napot szeretnél tartani, akkor a padlizsán lesz a kitűnő választás.
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg füstölt sajt
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítés
Első lépésként vágjuk apróra a zöldfűszereket és vegyítsük össze egy kis kanál sóval és borssal. Mossuk meg a padlizsánt és vágjunk belőle körülbelül egy centi vastag szeleteket. A tojásokat egy kis sóval verjük fel és mártsuk bele a padlizsánszeleteket, majd forgassuk utána lisztbe. Ezután olívaolajon süssük meg őket. Ezt követően a szeleteket tegyük egy tűzálló edénybe és szórjuk meg a fűszerkeverékünkkel. A tetejére reszeljünk sajtot, majd előmelegített sütőben süssük készre.
Ezt is ajánljuk: Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával