Sajtos brokkoli-krémleves - Dupla adagot kérsz majd belőle
Brokkoliból és egy kis sajtból elképesztően finom krémleves varázsolható. Ezt még azok is meg fogják kóstolni, akik egyébként nem rajonganak a zöldségért. Íme, a recept!
Hozzávalók
- 3 csésze alaplé
- 2 csésze rózsáira bontott brokkoli
- 2 csésze reszelt sajt
- 1 közepes vöröshagyma
- 450 ml kókusztej
- vaj/olaj
- só, bors
Elkészítés
Egy fazékba tegyük 1-2 evőkanál olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Ha üvegesre pirítottuk, jöhet hozzá a tej, az alaplé, a reszelt sajt és a brokkoli. Ízesítsük a levest sóval, borssal. Főzzük addig, míg a brokkoli meg nem puhul. Akár azonnal tálalhatjuk, de ha krémlevest szeretnénk, vegyük le a tűzről és ha kissé kihűlt, botmixerrel pépesítsük.