Az omlós főtt sonka titka - Ezeket a szabályokat tartsd be!

A főtt sonkát amilyen egyszerűnek tűnik elkészíteni, annyira könnyű elrontani is! Ha ezeket a tippeket betartod, omlós, jó ízű húst falatozhatsz!
- Ahhoz, hogy a füstölt sonkád ne legyen túl sós, valamint könnyebben megpuhuljon, elengedhetetlen, hogy a főzés előtti napon beáztasd egy egész éjszakára egy fazék vízbe. A főzés napján ezt öntsd le róla, és újban kezdd el a főzést.
- A sonka főzési idejét kiszámolni nem nagy ördöngösség, kilónkét egy órát szánj rá, majd ha késznek érzed, próbáld meg a csontot kivenni belőle. Ha könnyen megy, akkor valóban elkészült, ha küzdened kell vele, még egy fél órát hagyd rotyogni.
- Az a jó főzővíz, ami éppen gyöngyözik. Ha túl nagy lángon főzöd, könnyen szétesik a hús.
- Extra ízesítésként a vízbe tégy egy fej vöröshagymát, fokhagymát, vagy babérlevelet. Különlegesen pikáns lesz a kész sonkád.
- A sonkát ne vedd ki a főzővízből, ha elkészült, hanem hagyd abban kihűlni, hogy zamatos és szaftos maradjon.
- A legtöbben megfeledkeznek a csodás főzőléről. Ha éppen nincs kedved húsvétkor bablevest főzni a füstös alapléből, fagyaszd le kisebb adagokban, hogy bármikor előhúzhasd a mélyhűtőből.
Fotó: sidedish.dmagazine.com
Oldalak
