Házi készítésű hamburgerhús folyékony sajttal a közepén - Ezután csak ezt eszed majd!

Szereted a hamburgert, de tisztában vagy vele, hogy nem ez a legegészségesebb étel? Miért nem próbálod ki a házi verziót? Így a töltelék garantáltan 100 százalék húsból fog készülni! Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- 60 g cheddar sajt
- 1 tk vaj
- ½ tk liszt
- 1 ek tej
- só
Elkészítés
A húst tegyük egy tálba, kissé keverjük össze és sózzuk meg. A sajtot reszeljük le, majd keverjük el a vajjal, a liszttel és a tejjel. Egy serpenyőben alacsony lángon főzzük, míg össze nem olvad. Ekkor formázzunk golyókat a húsból, kissé lapítsuk le és a közepébe készítsünk egy mélyedést. A folyékony sajtos keveréket töltsük ebbe a mélyedésbe, majd óvatosan formázzuk úgy a húst, hogy a sajt később ne tudjon kifolyni belőle. Az így kapott kissé lapos gombócokat süssük ki és salátalevéllel és zöldségekkel együtt tegyük szendvicsbe.