Sajtkrémleves - Laktató előétel

Ki ne szeretné a sajtkrémlevest? Ráadásul ehhez a recepthez nem is kell méregdrága sajtokat vásárolnod, hiszen a hozzáadott fűszereknek köszönhetően így is mennyei íze lesz.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 1/2 l tej
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- só
- Bors
- Szerecsendió
- 20 dkg sajt
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a vajon. Beletehetjük az összezúzott fokhagymát is, majd 2 evőkanál lisztet. Ha már egy kicsit megbarnult, hozzáönthetjük a tejet is. Csomómentesre keverjük, és ha már mártás állaga van, mehetnek bele a fűszerek is. Ezután a lereszelt sajt jön.
Pirítóssal, reszelt parmezánnal tálaljuk.
Oldalak
