Rozmaringos tepsis csirke sült krumplival és zöldbabbal - Gyors fogás isteni körettel
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Mindjárt itt az ebéd és még nem tudod, mit főzz? Máris mutatunk egy izgalmas tepsis csirkemelles receptet, amit érdemes még ezen a hétvégén kipróbálnod!
Hozzávalók
- 4 csontos, bőrös csirkemell
- 3 ek vaj
- só, bors
- 4 tk zúzott fokhagyma
- 2 ek rozmaring
- 1 tk citromhéj
- 2 ek olívaolaj
- 500 g burgonya
- 220 g zöldbab
Elkészítés
Egy tálban keverjük el az olvasztott vajat 1 teáskanál sóval, borssal, 2 teáskanál zúzott fokhagymával, 1 evőkanál rozmaringgal és a citromhéjjal. Egy késsel óvatosan lazítsuk meg a csirkemellen a bőrt, majd a hús és a bőr közé csorgassuk ezt a vajas keveréket. Egy másik tálban keverjünk el egy evőkanál olívaolajat ¼ teáskanál sóval, 2 teáskanál zúzott fokhagymával és 1 evőkanál rozmaringgal. A meghámozott és felnegyedelt burgonyákat forgassuk ebbe bele. A csirkét és a burgonyát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 230 fokon 20 percig süssük, majd a csirkét takarjuk le fóliával és még 20 percig süssük. Ezt követően vegyük ki a húst, a helyére pedig tegyük a megtisztított zöldbabot. Süssük még 10 percig, majd tálaljuk a burgonyát és a zöldbabot a hússal.