Rozmaringos kukoricakrémleves - Igazi különlegesség
Külöleges, lágy ízű krémleves a forró nyári napokra.
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 1 konzerv vagy fagyasztott kukorica
- só, bors, rozmaring
- kevés petrezselyem
- 1 dl tej
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy közepes méretű edénybe öntsünk olajat, a hagymákat pirítsuk meg, majd öntsük rá a kukoricát és azt is pirítsuk meg nagy lángon. Ezután öntsük fel vízzel vagy húslével és fűszerezzük. Amikor felforrt, húzzuk félre, majd botmixer segítségével pürésítsük, és tegyük hozzá a tejet és a tejfölt, ismét turmixoljuk, majd rakjuk vissza a tűzhelyre, és hagyjuk összerottyanni. Úgy jó ha kissé sűrűbb, krémleves állagú. Ha elkészült, kevés apróra vágott petrezselyemmel és pirított mandulával szórjuk meg, vagy locsoljunk rá egy kevés tejfölt.