Kiderült, hogyan készül a kedvenc borod

Nem is olyan bonyolult, mint hittük.
Így készül a rozé
Hazánkban a rozé fröccsként vagy csak simán magában fogyasztva, különösen népszerű a borok között. A világon majdnem minden borvidék készít rozét, ám a tévhitekkel ellentétben senki sem használ hozzá rózsaszín szőlőt. Ennek a sokszínű és izgalmas italnak két lehetséges elkészítési módja van. Az első, amikor a kékszőlőt a teljes érettség előtt szüretelik, majd rövid áztatás után kipréselik, és egy rozsdamentes acéltartályban feldolgozzák. A másik verzió, hogy a vörösborkészítés melléktermékeként hozzák létre. Ezzel, az úgynevezett Saignée eljárással, a kékszőlő színmustjából engedik le a rozénak való halvány lét, így koncentrálva a születendő vörösbort. Azt viszont, hogy pontosan milyen folyamatokon kell átesniük a roppanós szőlőszemeknek ahhoz, hogy aztán lágyan a poharunkba csordogáljanak bor formájában, eddig csak bonyolult leírásokból tudhattuk meg. Most azonban, hála a NÉBIH Szupermenta termékteszt oldalának, egy nagyon egyszerű ábrával tanulhatunk a borkészítésről.
Az ábráért kattints a következő oldalra!
Oldalak
